<$BlogRSDUrl$>

Pazartesi, Mayıs 03, 2004

AB'nin web sitesi bile Genişleme sonrasına uyum sağlayamamış! 

Avrupa Birliği, Genişleme hakkında bir web sitesi hazırlamış. Sitenin giriş sayfasında, Avrupa Birliğindeki her dilde "Hoş Geldiniz!" mesajı yer alıyor. Site içeriği AB'ye genişleme öncesi üye olan 15 ülkenin dilinde ayrı ayrı mevcut. Bunlar, sol tarafta ve bu dillerde "Hoş Geldiniz"in karşılığına tıklayınca, ilgili dildeki giriş sayfasına ulaşıyorsunuz. 1 Mayıs'ta AB'ye üye olacak ülkelerin dillerindeki "Hoş Geldiniz"ler ise sağ tarafta ve bunlara tıkladığınızda İngilizce sayfaya çıkıyorsunuz.

İlginç olan, sağ tarafta, Türkçenin de olması. Tabii Türkçe, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin dillerinden birisi olarak konmuş oraya, Türkiye için değil. Yalnız, "Hoş Geldiniz" yerine, "Merhaba"yı koymuşlar, onu da "Merhba" olarak, yanlış yazmışlar.

Neyse, İngilizce giriş sayfasına tıklayınca, asıl sürprizle karşılaşıyoruz: Avrupa haritasının üstünde, "363 days left until Enlargement (1 May )" yazıyor! Yani, Genişlemeye 363 gün kaldı! İyi de, bu Genişleme 2 gün önce gerçekleşmemiş miydi? Yoksa bir anda 2003'e geri mi ışınlandık?!!

Biraz düşününce iş anlaşılıyor. Bu yazıyı herhalde her gün yenilemiyorlardı. Otomatik bir sayaç koymuş olsalar gerek, sadece ayları ve günleri sayan bir sayaç... Herşey 1 Mayıs 2004'e endeksli. Ama dünya dönmeye devam ediyor, 1 Mayıs 2004'ten sonra 2 Mayıs 2004 ve ondan sonra da 3 Mayıs 2004 geliyor. Ve böylece akıp gidiyor.

Tek başına bu minik gaf bile, Avrupa Birliği'nin uzak görüşlülükten ne kadar uzak olduğunu gösteriyor bana. Ve Kıbrıs Rum Yönetimi'ni, bütün adayı temsilen AB üyeliğine alma gibi akıllara zarar bir kararı verirken geleceği nasıl da hesaplayamadıklarını...

|

This page is powered by Blogger. Isn't yours?