<$BlogRSDUrl$>

Perşembe, Mayıs 20, 2004

Nicholas Berg videosuyla ilgili sorular ve şüpheler 

Nicholas Berg adlı Amerikalının başı kesilerek öldürülmesi ve bu olayın kaydı olduğu ileri sürülen video görüntüleriyle ilgili çok sayıda gariplik ortaya çıkıyor. Berg'in babasının açıklamaları, Berg'in Zekeriya Musavi ile ilişkisinin ortaya çıkması, Amerikan yetkililerinin ailesinin Berg'in cenazesini görmesine izin vermemeleri, Berg'in Yahudi olması, bu garipliklerin başında geliyor. Ancak, video görüntülerinin yakından incelenmesi sonucunda, bu video görüntülerinde de çeşitli gariplikler olduğu ileri sürülüyor. Bazı iddialar, komplo teorisi kategorisine rahatlıkla sokulabilir: Berg'in Amerikalılar tarafından, Ebu Ğureyb skandalını örtbas etmek için öldürüldüğü (veya öldürülmesini gösteren bir videonun "imal" edilerek servise konduğu) iddiası bunlardan en çarpıcı olanı. Sık sık Wag the Dog filmine göndermeler yapılıyor.

Kuro5hin'deki bu yazıda Nick Berg olayıyla ilgili 50 gariplik sıralanmış.
Bu yazıda ise, bilimsel araştırmalar için 500den fazla fare boğazlamış biri, video görüntülerini inceliyor.
Savaş karşıtı antiwar.com'daki bu yazı, Nick Berg olayındaki gariplikleri ele alıyor.
Berg ile Zekeriya Musavi arasındaki ilişki ise gerçekten çok ama çok garip. CNN'in haberine dikkatimi ilk çeken, Taha Kıvanç'ın Yeni Şafak yazısı oldu. Taha Kıvanç, Musavi 2 yıl önce yakalandığında üzerinden Nicholas Berg'in okul bilgisayar şifresinin çıktığını yazan CBS haberine de atıfta bulunuyor.
Dikkat çekilen bir diğer nokta, videoda infazı gerçekleştiren kişinin altın yüzük takıyor olması: antiwar.com ve khilafah.com

|

This page is powered by Blogger. Isn't yours?